Rólunk

Kecskeméti gyárunk nagy hagyományokkal rendelkező termelőüzem, melyben 1870 óta folyik baromfi feldolgozás. A korábban állami tulajdonú gyár a privatizációt követően 2005. február 1.–től Gallfood Pulykafeldolgozó és Értékesítő Kft. néven folytatja tevékenységét. A Gallfood Kft. folyamatos fejlődését és meghatározó piaci szerepét a tulajdonosi kör részéről működtetett vertikális integráció biztosítja.

A levágott pulykák túlnyomó részét (kb. 75 %) a Gallfood Kft tulajdonos mezőgazdasági cégeinek (farmok, takarmánykeverők) saját telepeiről szerzi be. Mivel az élőállat nevelés, mint alaptevékenység, és a feldolgozás egy kézben van, a termékek állandó jó minősége, a pontos nyomon követhetőség, és megbízhatóság cégünk vevőkapcsolatainak alappillérei.

A feldolgozott pulykák ivararánya: bak/tojó 55%-45%. A feldolgozott mennyiség éves szinten kb. 2 millió pulyka mintegy fele export (elsősorban Európai Unió és Svájc) piacokon kerül értékesítésre, míg a másik része belföldi (főként szuper- és hipermarket) hálózatokon keresztül jut el a fogyasztókhoz. Egyre nagyobb mennyiségben exportálunk a Magyarországgal szomszédos Uniós országok nagyáruház láncaiba is közvetlenül friss, csomagolt termékeket. Árbevételünk (2014-ben várhatóan 52 millió €) 2/3-a exportból, 1/3-a belföldi forgalmazásból tevődik össze.

A vágó- és daraboló üzemben –a kézi feldolgozásnak, és a folyamatos levegős hűtésnek köszönhetően- folyamatosan magas minőségű, piacaink által elismert és keresett termékeket állítunk elő. Fő profilunkat a friss darabolt és csomagolt pulykatermékek képezik. Ezek mellett természetesen készítünk gyorsfagyasztott, csomagolt termékeket, valamint- hosszú távú szerződések keretében- vevői speciális igények alapján is készülnek egyedi termékeink. A kereskedelmi igények változásához igazodva egyre nagyobb teret nyernek kínálatunkban az előkészített, fűszerezett, pácolt-fűszerezett termékek, és a hőkezelt készítmények.

Üzemünk HU-106 EK számon regisztrált vágóhíd, ahol a legkülönbözőbb export igényeket kielégítő műszaki, technológiai, személyi feltételek (nagyteljesítményű gépek, integrált számítógépes termelésirányítási rendszer, szakképzett és nagy tapasztalattal rendelkező szakember gárda) között, állandó folyamatos és szigorú állategészségügyi ellenőrzés mellett folyik a termelés.

A gyártás során a vonatkozó jogszabályokban előírt higiéniai és élelmiszer-biztonsági követelmények betartását a TÜV Rheinland által auditált (ISO 9001: 2008 és a BRC szabvány alapú) rendszerek működtetésével biztosítjuk. A pulykanevelő telepeken, a takarmánykeverő üzemekben és a vágóhídon egyaránt a ma már alapkövetelménynek számító HACCP rendszert működtetjük.

Állattartó telepeinken és a feldolgozóüzemben egyaránt a környezetvédelmi szempontoknak megfelelő hulladékgazdálkodást végzünk. A csomagolóanyagok felhasználásánál törekszünk a környezetbarát és újra hasznosítható anyagok felhasználására.

Elkötelezetten támogatjuk és szigorúan be is tartjuk az európai állatvédelmi irányelveket, különös tekintettel, az állatjóléttel- és az állatok euthanasiájával kapcsolatos elvárásokra illetve irányelvekre. Üzemünkben az Európai Unió legszigorúbb elvárásainak megfelelő vágási körülményeket alakítottuk ki. Újabb innovációkra volt szükség ahhoz, hogy a telepek szintjén a termelés hatékonyságához a nevelési eredmények színvonalának növelését érjük el, figyelembe véve azt is, hogy szigorodnak az állatvédelmi követelmények. Ennek a munkának kiemelkedő eredménye a svájci partnerünkkel közösen végrehajtott speciális fejlesztés, melynek eredményeképpen elindítottuk az „AKB” (külső klímás,- kifutós istállók; speciális takarmányozás; csökkentett állatsűrűség; különleges gondozás; állandó állatvédelmi, és nyomon követési kontroll; …stb) programot, mely az Európai Unióénál is szigorúbb, 2015-ben életbe lépő svájci állatvédelmi, és állatjólléti törvényeknek is megfelelően nevelt élőpulykáinkat, és feldolgozott termékeinket biztosítja. A program a legmagasabb szintű állatjóléti elvárásoknak megfelelő hízlalási és vágási körülményeket foglalja magába.

Nagy lépést tettünk előre a termékbiztonság és a termékek eltarthatósági idejének növelése területén, amikor bevezettük „Hosszan-friss” programunkat. Sikerült elérnünk, hogy az UV-C fény csíraszám csökkentő hatását felhasználva jelentősen csökkentsük az általunk előállított termékek élelmiszerbiztonsági kockázatát, illetve növelhessük a csomagolt termékeink fogyaszthatósági és minőség megőrzési idejét. Ezzel piacainkon jelentős versenyelőnyre, úttörő munkánkkal pedig magasabb elismertségre tettünk szert.

Bemutatkozik a "hosszan friss" pulyka

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse.